XII. Pécskai Néptánctalálkozó

buzavirag3A pécskai Búzavirág Egyesület szeretettel meghív mindenkit az immár XII. kiadásához érkezett Pécskai Néptánctalálkozóra, amelyre 2013. november 9-én, szombaton 17 órától kerül sor a városi Művelődési Házban. Fellép a nagyváradi Csillagocska Néptáncegyüttes, a makói Forgatós Tánccsoport, a pécskai Păstrătorii Tradiției Néptánccsoport és a Búzavirág Néptáncegyüttes apraja-nagyja. A belépés ingyenes.
Az esemény támogatói Pécska Város Polgármesteri Hivatala, a helyi tanács és a Communitas Alapítvány.

Néptánctalálkozó Pécskán

A pécskai BÚZAVIRÁG Egyesület ez évben is megszervezi a már hagyománnyá vált Kisebbségi néptánctalálkozót. Az eseményre a pécskai Kultúrotthonban kerül sor november 10-én 16 órai kezdettel.

Fellépők: a kisiratosi Gyöngyvirág, a nagyiratosi Rozmaring, a simonyifalvi Leveles és Mucsi Bettina, simonyifalvi szólóénekes, a majlátfalvi Százszorszép, az aradi szerb Kolo, a pécskai Păstrătorii tradiţiei és a házigazda BÚZAVIRÁG tánccsoport apraja-nagyja.

Tisztelettel és szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az előadásra.

Karácsonyi betlehemezés

Lassan hagyománnyá vált a Búzavirág táncosai körében a karácsonyi betlehemezés. A tánccsoport több tagja a karácsonyi ünnepkörben sorra látogatja az együtteshez valamilyen formában kötődő, őket fogadó házakat és ott egy rövid énekes műsor keretében eleveníti fel a karácsonyi eseményeket.

Ünnepi előadás

A pécskai Művelődési Házban este hatkor kezdődött ünnepi műsort Bartok András, a Búzavirág Egyesület elnöke nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy nem csak néhányan, hanem sokan eljöttek az évfordulós emlékműsorra. Elmondta, hogy ha nincs múlt és jelen, akkor a jövő is nagyon nehéz. Köszöntötte Antal Péter polgármestert, Stanoiov Miodrag alpolgármestert, Faragó péter RMDSZ-es parlamenti képviselőt, Matekovits Mihályt és Máriát, Bognár Leventét, az RMDSZ-es városi tanácsosokat. Közülük Csepella János és Bacsilla Sándor volt jelen, de később utóbbi eltávozott, és Lovas Lóránd hiányzott. “Ünnepi előadás” bővebben

Karácsonyi előadás

Az idei karácsonyi műsor keretén belül december 27-én, vasárnap délután 5 órakor, a pécskai Ipartestületben a Búzavirág Néptáncegyüttes előadását tekinthetik meg. A műsorban a Pécskai 2-es Számú Általános Iskola diákjai is fellépnek. Mindenkit szeretettel várunk!

Nemzetiségi néptánctalálkozó

A pécskai Búzavirág Egyesület, nemzetiségi néptánctalálkozót szervez. A rendezvényre december 12-én a pécskai Művelődési Házban kerül sor 18 órától. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.
Fellép a nagyiratosi Rozmaring, az aradi Sava Tekelija, a simonyifalvi Leveles, a nagylaki Banat Ja, a pécskai Păstrătorii tradiţiei és természetesen a házigazda Búzavirág.