Ünnepi előadás

A pécskai Művelődési Házban este hatkor kezdődött ünnepi műsort Bartok András, a Búzavirág Egyesület elnöke nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy nem csak néhányan, hanem sokan eljöttek az évfordulós emlékműsorra. Elmondta, hogy ha nincs múlt és jelen, akkor a jövő is nagyon nehéz. Köszöntötte Antal Péter polgármestert, Stanoiov Miodrag alpolgármestert, Faragó péter RMDSZ-es parlamenti képviselőt, Matekovits Mihályt és Máriát, Bognár Leventét, az RMDSZ-es városi tanácsosokat. Közülük Csepella János és Bacsilla Sándor volt jelen, de később utóbbi eltávozott, és Lovas Lóránd hiányzott. “Ünnepi előadás” bővebben

Nemzetiségi néptánctalálkozó

A pécskai Búzavirág Egyesület, nemzetiségi néptánctalálkozót szervez. A rendezvényre december 12-én a pécskai Művelődési Házban kerül sor 18 órától. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.
Fellép a nagyiratosi Rozmaring, az aradi Sava Tekelija, a simonyifalvi Leveles, a nagylaki Banat Ja, a pécskai Păstrătorii tradiţiei és természetesen a házigazda Búzavirág.

Előadás

A Búzavirág Néptánccsoport a Templombúcsú alkalmából előadást tart Pécskán, a Nepomuki Szent János téren. Az összeállítás, 2009 júlnius 7-én, este hét órakor kezdődik, és a Búzavirág mellett fellép több környékbeli néptáncegyüttes is.